Cikkek, érdekességek

Cikkek, érdekességek

A pálosok hagyatéka menüpont alatt azokat a pálos kolostorokat mutatom be, amelyek régészeti feltárása során jelentős leletek kerültek elő. A képekre kattintva elolvashatod a rövid bemutatását egy-egy leletanyagnak, míg a címre kattintva a témához kapcsolódó cikket tanulmányozhatod. A régi pálos kolostorok oldalon kiderül, hogyan látták elődeink a múlt században azokat a romokat, épületeket, amelyek ma még állnak, vagy netalán már elenyésztek. Ezen oldalon olyan beszámolókat gyűjtöttem össze, amelyek a 21. század emberének már-már érdekességképpen hatnak nem csak az írás stílusa, de a pálos épületek állapota miatt is. A képre kattintva rövid leírás, a címre kattintva pedig a teljes beszámoló nyílik meg…

Érdekességek

…avagy, mit adtak nekünk a pálosok?

Nos, elég sok mindent, így ezen menüpont alatt rengeteg érdekességet olvashatsz. A magazin havonta jelenik meg, a pálosok életének fontos eseményeiről, ünnepeiről olvashatsz benne cikkeket, emellett pedig az aktuális ásatásokról, újabb kutatási eredményekről is találsz beszámolót. De minden hónapban bemutatásra kerül egy-egy pálos kolostor is, amely túrázáshoz, utazáshoz adhat ötletet.

A “magazin” célja hasonló, mint a weboldalé: megismertetni mindenkivel a középkori pálosok életét, szokásait, építészetét a legújabb kutatások tükrében. Havi 4-5 cikket olvashatsz ezen menüpontra, majd a havi magazin fotójára kattintva. A pálosok hagyatéka menüpont alatt azokat a pálos kolostorokat mutatom be, amelyek régészeti feltárása során jelentős leletek kerültek elő. A képekre kattintva elolvashatod a rövid bemutatását egy-egy leletanyagnak, míg a címre kattintva a témához kapcsolódó cikket tanulmányozhatod. Az oldal tartalma folyamatosan frissül.

A régi pálos kolostorok oldalon kiderül, hogyan látták elődeink a múlt században azokat a romokat, épületeket, amelyek ma még állnak, vagy netalán már elenyésztek. Ezen oldalon olyan beszámolókat gyűjtöttem össze, amelyek a 21. század emberének már-már érdekességképpen hatnak nem csak az írás stílusa, de a pálos épületek állapota miatt is. A képre kattintva rövid leírás, a címre kattintva pedig a teljes beszámoló nyílik meg.

A túra ajánló oldalon ötleteket kaphatsz arra, hogy mely pálos kolostorokat, romokat tudod felkeresni egy hétvégi napon, illetve az összeállítások alapján előre el tudod tervezni, hogy melyik bakancslistás helyet keresed fel a nyáron. Térkép és leírás is a segítségedre lesz, csak kattints a képre, hogy megnyisd az adott túrát.

error: Content is protected !!